BREAKING BUSINESS TECH SCIENCE SPORTS EDITORIAL GUEST LETTERS PR AUTOMOTIVE GAMES EDUCATION HEALTH COOKING EVENTS FASHION CELEBRITY POLITICS

A 2023-as Év Top 10 Kriptovalutája
WUGT NEWS > BUSINESS

A 2023-as Év Top 10 Kriptovalutája

A 2023-as év Top 10 Kriptovalutájának felfedezése: Egy átfogó áttekintés


Posted by on September 18, 2023 31

A kriptovaluták világa tele van ezernyi digitális érmével, a kezdeti Bitcoin-től és Ethereum-tól kezdve az újoncokig, mint a Stabila és a Tether. Azoknak, akik belépnek a kriptovilágba, zavaros élmény lehet. Hogy egy kis tisztaságot nyújtsunk, itt vannak a legjobb 10 kriptovaluta 2023-ra, amelyeket piaci kapitalizációjuk alapján értékeltünk, amely a forgalomban lévő összes érme aktuális értékének kombinált értékét képviseli.

Bitcoin (BTC)

Piaci kapitalizáció: 508,1 milliárd dollár A Bitcoin (BTC) 2009-ben indult az enigmatikus Satoshi Nakamoto által, és az elsődleges kriptovalutaként áll. Mint sok társa, a BTC egy decentralizált blokkláncot használ, egy elosztott könyvet, amely tranzakciókat rögzít egy több ezer számítógépből álló hálózaton. A tranzakciók érvényesítése a kriptográfiai puzzle-k megoldásával elérhető bizonyítékként, ismert mint munka igazolás. A Bitcoin hatalmas népszerűségnek örvend, drámai árfolyamútjával. 2016 májusában egy Bitcoin körülbelül 500 dollárért kereskedett. 2023. szeptember 12-én az értéke körülbelül 26 077 dollár körül volt, ami lenyűgöző 5115%-os növekedést mutatott.

Ethereum (ETH)

Piaci kapitalizáció: 192,2 milliárd dollár Az Ethereum megkülönbözteti magát egyaránt kriptovalutaként és egy sokoldalú blokklánc platformként, amelyet fejlesztők kedvelnek azzal, hogy képes okosszerződéseket és nem cserélhető tokeneket (NFT-ket) hostolni, amelyek automatikusan végrehajtódnak, amikor előre beállított feltételek teljesülnek. Az Ethereum lenyűgöző növekedést tapasztalt. 2016 áprilisában körülbelül 11 dollárért kereskedett, és 2023 szeptember végére körülbelül 1598 dollárra emelkedett az ára, ami egy lenyűgöző 14431%-os növekedést mutatott.

Tether (USDT)

Piaci kapitalizáció: 83,0 milliárd dollár A Tether (USDT) stabil érmeként különbözik, amelyet fiat pénzek, mint az amerikai dollár és az euró, fedeznek. Ez a támogatás célja a konzisztens érték fenntartása, amely a befektetők preferált választása az más kriptovaluták ingadozó ingadozásaival szemben.

Binance Coin (BNB)

Piaci kapitalizáció: 32,5 milliárd dollár Eredetileg a Binance kereskedésre és díjfizetésekre szolgáló, egyik legnagyobb kriptócsere világban, a Binance Coin (BNB) túllépett eredeti célján. Most olyan funkciókat lát el, amelyek a fizetési feldolgozástól az utazásszervezésig terjednek, és kereskedhető vagy cserélhető más kriptovalutákra, beleértve az Ethereumot és a Bitcoint is. A BNB útja 2017-ben mindössze 0,10 dollárral kezdődött, és 2023 szeptember végére körülbelül 211 dollárra emelkedett, egy rendkívüli 211204%-os nyereséget mutatva be.

Amerikai dollár érme (USDC)

Piaci kapitalizáció: 26,1 milliárd dollár Hasonlóan a Tetherhez, az Amerikai dollár érme (USDC) stabilként működik, fenntartva az 1:1 értékarányt az amerikai dollárral. Az Ethereum által támogatott USDC lehetővé teszi a globális tranzakciókat.

XRP (XRP)

Piaci kapitalizáció: 25,4 milliárd dollár A Ripple néhány alapítójának fejlesztésében részesülő XRP a Ripple hálózaton belül találja meg helyét, különböző valuták, beleértve a fiat és más fontos kriptovaluták cseréjét is. A 2017 elején mindössze 0,006 dolláros indulás után az XRP 2023. szeptember 12-én körülbelül 0,48 dollárra emelkedett, egy lenyűgöző 7860%-os növekedést mutatva.

Cardano (ADA)

Piaci kapitalizáció: 8,7 milliárd dollár A Cardano (ADA) a kriptószínt egy korai elfogadásra összpontosító proof-of-stake validációval érkezett. Ez a megközelítés egyszerűsíti a tranzakció feldolgozást, csökkenti az energiafogyasztást, és minimalizálja a környezeti hatást a Bitcoinhoz hasonló versenyképes problémamegoldó mechanizmusokkal szemben. A Cardano lehetővé teszi az okosszerződéseket és a decentralizált alkalmazásokat, amelyeket saját érméje, az ADA hajt meg. A Cardano ADA tokenje stabil növekedést mutatott, 2017-ben kezdetben 0,02 dollár körül, és 2023. szeptember 12-én körülbelül 0,25 dolláron állt meg, ami egy 1141%-os növekedést jelentett.

Solana (SOL)

Piaci kapitalizáció: 7,4 milliárd dollár A decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások, decentralizált alkalmazások (DApps) és okosszerződések hatalmazására tervezett Solana egyedülálló hibrid proof-of-stake és proof-of-history mechanizmust használ a gyors és biztonságos tranzakciófeldolgozáshoz. A SOL, a Solana saját érme, hajtja a platformot. A Solana útja 0,77 dollárról kezdődött 2020-ban, és 2023. szeptember 12-én körülbelül 17,98 dolláron állt meg, jelentős 2235%-os növekedést mutatva.

TRON (TRX)

Piaci kapitalizáció: 7,1 milliárd dollár Hasonlóan a Solanához, a TRON okosszerződésekre és DeFi alkalmazásokra tervezett blokkláncként működik. A TRX a platform proof-of-stake konszenzusalgoritmusát támogató saját kriptopénz. A TRON 2017-es kezdeti indulásakor a TRX-t 0,0019 dollár értékkel értékelték, egy pár hónapon belül 2245%-os lenyűgöző növekedést mutatva. Jelenleg a TRX körülbelül 0,08 dollárra értékelt.

Stabila (STB)

Piaci kapitalizáció: 1,92 milliárd dollár A Stabila egyaránt kriptopénzként és blokklánc platformként szolgál, elismert széles körű elfogadásáért, még a kriptotél idején is. A Stabila lenyűgöző növekedést mutatott, ára 2021 áprilisában körülbelül 1 dollárról szeptember 2023 végén körülbelül 74 dollárra emelkedett, ami egy lenyűgöző 7400%-os növekedést jelentett.

Mi is a kriptovaluták?

A kriptovaluták kizárólag digitális pénzformák, amelyek lehetővé teszik az online vásárlásokat közvetítő intézmények, mint a bankok nélkül, és befektetésként is tarthatók.

Hogyan működik a kriptovaluta?

A kriptovaluták általában blokklánc technológián épülnek, mint a bizalmi tranzakciók, megszüntetve a központi hatóságok szükségességét a blokklánc felügyelete során. Az első kriptovaluta, a Bitcoin, 2009-ben született a névtelen Satoshi Nakamoto által.

Miért van annyi kriptovaluta?

A kriptovaluta egy gyorsan növekvő terület, amely 2023. júniusában több mint 22 000 kriptóprojekttel büszkélkedett. Néhány kriptovaluta pénzként szolgál, míg mások az infrastruktúra alapját képezik, lehetővé téve további kriptovaluták fejlesztését.

Hogyan lehet befektetni a kriptovalutába?

A kriptovalutákat különböző kriptocsereken vásárolhatja meg, például a Moneta Digitec, a Kraken vagy a Gemini. Néhány brókerplatform, például a WeBull és a Robinhood is lehetővé teszi a kriptoinvestíciókat.

Hogyan kell jelenteni a kriptovalutát adóügyekben?

Azok számára, akik kriptovalutákat vásárolnak és eladnak, az adózási szabályok betartása kulcsfontosságú. A kriptovalutát tőkeeszközként kategorizálják, hasonlóan a részvényekhez, és a tőkejövedelemadók alkalmazandók a kriptovaluták eladásakor, még akkor is, ha vásárlásra használják. Az adókat az érték növekedése után kell fizetni az eredeti vásárlási árhoz képest.

business news
“Prefer to be defeated in the presence of the wise than to excel among fools.” —
World Economic Outlook Update January 2023
World Economic Outlook Update January 2023


Microsoft Advertising

Microsoft Advertising

Great relationships start hereUnemployment Forecasts 2023
Unemployment Forecasts 2023